Turcia - Didim Inapoi
Oferte Didim
Staţiunea de vacanţă Didim este situata pe coasta Mării Egee şi a devenit rapid una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Turcia.Didim este un oras modern,dezvoltat in jurul ruinelor antice Didyma-unul dintre cele mai importante situri arheologice ale zonei.

Amplasata pe malul de nord a Golfului Güllük intre Bodrum si Kusadasi si Izmir,în provincia Aydın,statiunea Didim a fost intotdeauna preferata de turisti.In mod special se viziteaza vestitul templu al lui Apollo unde s-au pastrat statuile lui Zeus,Apollo,Leto si Artemida.

Templul cuprinde sanctuarul ornat cu marmura,basoreliefuri diverse cu capete de tauri,grifoni si meduze.Aici,conform legendei,a trait celebra gorgona Meduza iar Alexandru cel Mare a fost proclamat fiul lui Zeus de catre unul din oracole.

Statiunea este renumita datorita faptului ca aici canicula lipseste,prin frumoasele sale plaje de prundis intinse pe 55 de km,prin intrarea in mare care este foarte curata si putin adanca,fiind perfecta pentru copii mici.Toate acestea au atras demult atentia turistilor,atat a celor autohtoni (iubitori de ecologie si frumusetile naturii),cat si a vest-europenilor,pentru care indicatorul principal este infrastructura turistica bine dezvoltata.

Această populară staţiune de vacanţă pe litoral,în provincia Aydın pe coasta Mării Egee din Turcia de Vest se află 123 de kilometri sau 76 de mile de orasul Aydin.Aceasta zona de coastă a devenit o staţiune de vacanţă destul de populare,din cauza plajele sale lungi de nisip,ape limpezi albastre,ruine antice şi microclimat propriu care să îi permită să beneficieze de sute de zile de soare în fiecare an.Iernile calde permite locuitorilor să se bucure de plaje si sporturi nautice, chiar în cursul lunii ianuarie.

Golful Gulluk,pe malul caruia este situat Didim,este brazdat de golfuri mici,iar la 5 km de oras se intinde plaja Altinkum,care este preferata pentru nisipul ei alb si fin.Pe tarm sunt amplasate peste 100 de hoteluri de diverse categorii.Langa ele turistii regasesc baruri,cluburi si restaurante pescaresti, care sunt considerate cele mai bune de pe litoral.

Turistii care isi petrec vacanta aici pot beneficia de excursii optionale in orasul Efes,unde se gaseste casa si mormantul Fecioarei Maria,templul lui Artemis,biblioteca lui Celsius si muzeul de istorie al bailor turcesti.Pe timpul verii circula zilnic un feribot intre Didim si Bodrum.

Vremea în Didim este blinda deoarece se bucură de un climat tipic mediteranean.În timpul iernii,vremea este destul de calda, cu ploi ocazionale.În timpul verii,temperaturile încep să crească în mai şi ajung la 33-35 gr.C.

Citeşte mai mult

Rezervari